IMG_1915

Aquests dies passats hem iniciat les actuacions contra processionària del pi.  Concretament, per a l’Ajuntament de Girona a la zona del Parc del Migdia, s’ha fet una actuació preventiva vers aquesta eruga (Thaumetopoea pityocampa) per mitjà d’injeccions al tronc, amb el sistema Ynject de l’empresa Fertinyect.

Us deIMG_1916ixem algunes imatges en aquest post, en les que podeu veure com les injeccions són un sistema molt respectuós amb el medi ambient i les persones. Col·locades a aquesta alçada, passen desapercebudes i s’evita que puguin ser tocades pels vianants. En condicions normals de temperatura el contingut s’absorbeix en unes 3 hores. En aquesta actuació, l’absorció ha estat una mica més lenta degut a que va ploure després de col·locar-les.

Els arbres protegits són els que es troben a dues àrees especialment sensibles de l’enjardinament, la zona del parc infantil i  la del pipi-can.

 

 

Les fotografies que veieu tot seguit, corresponen a una injecció que hem obert (esquerra) a la que encara queda una petita quantitat de brou de tractament i, a la imatge de la dreta l’aspecte del contenidor del brou quan ja està totalment buit. Veieu que la goma que conté el líquid és molt gruixuda en el cas de les Ynject resinoses, això és així per tal de poder augmentar la pressió d’injecció i aconseguir la correcta absorció del producte abans que l’arbre generi un tap de resina que ho impediria.

IMG_1917

IMG_1919

 

 

 

 

 

 

Per a qualsevol consulta o informació addicional podeu adreçar-vos als nostres tècnics d’Espais Verds
Francesc Muñoz 637 536 445  –   Paula Garcia 649 833 243  –  Xevi Salvi 637 536 418

Comments

comments