Sabies que….

· El Sofre és un dels Fitosanitaris més antics de la història…

· El Sofre té definides 2 formes d’acció, per vapor (preventiva i curativa) i contacte…

· El Sofre en presència d’oxigen i Tª forma vapors, entre ells el Diòxid de Sofre (SO2), que és el responsable d’intoxicar al Fong i “emprenyar”  als àcars que hi pugui haver a la vinya (eriòfids,…).

· Si hi ha baixes Temperatures, per sota de 18 ºC, un Sofre en Pols normal -micronitzat- no es sublima correctament, per tant, no desprèn gasos i no es forma SO2 (diòxid de sofre). Aquesta dada és important a l’hora d’establir els tractaments amb Sofre a la Vinya.

· Si la Tª és massa alta, el SO2 passa a SO3  que, al entrar en contacte amb Humitat o aigua, forma  H2SO4 (àcid sulfúric) que és el responsable de provocar cremades a les plantes.

 

oïdi fulla

Oïdi, com el puc combatre?

Si la nostra estratègia passa per combatre l’oïdi amb Sofre, existeix un tipus de Sofre ja Sublimat que, a partir de 12 ºC,  ja emet  Vapor. El Volum de Gas que desprèn és molt superior al del Sofre normal Micronitzat, per tant l’efectivitat, a menys dosi, serà molt més elevada. A més, per les característiques especials de les seves partícules, l’adherència  que presenta és molt més alta que la dels altres Sofres.

 

titol

pallares

 

. Per eradicar l’Oïdi en els primers estadis de Brotació, és necessari aplicar  Sofre Flor Sublimat, o bé Karathane STAR.

. Karathane STAR es pot aplicar en tractaments de fusta  i de vegetació, a dosi de 0’3 a 0’6 l/ha.

oïdi vinya

 

RECOMANACIONS DE TRACTAMENTS

tractaments

Podeu trobar aquí la fitxa tècnica del Sofre sublimat flor Pallarés 99,9% DP

Podeu trobar aquí la fitxa tècnica de l’Heliosufre

Aquí us deixem també link a un video que mostra les característiques tècniques d’una Empolsadora per vinya – Apolo 600 Berthoud. Com sempre, la qualitat de l’aplicació i la precisió en la dosificació són elements importantíssims en qualsevol tractament fitosanitari. Disposar d’un bon equip d’aplicació ens facilita la feina a la vinya i ens dóna la tranquilitat d’una bona cobertura i, per tant, d’una bona protecció.

 

daniDani Porqueras

 Tècnic vinya, olivera i fruita

 tel. 637 536 415

 

 

Comments

comments