Cada any ens trobem amb més dificultats i més incertesa a l’hora de sembrar blat de moro.

Això és així, especialment perquè és un cultiu depenent del reg, i de forma recurrent es planteja el gran interrogant: quan arribi el moment de sembrar hi haurà aigua o no per al cultiu?

A més, enguany s’hi suma un increment exponencial dels preus de tots els insums: llavor, fitosanitaris, adobs químics, gas-oil, etc…

Tot això duu als ramaders a buscar alternatives viables, entre altres a mirar de trobar cultius alternatius al blat de moro, que siguin menys exigents en aquests insums, en el requeriment hídric i que tinguin un bon rendiment i bona qualitat com a farratge, potser no exactament com un bon blat de moro, però acostant-s’hi al màxim.

És per això que enguany, juntament amb una de les explotacions de vaquí de llet , més significatives de la nostra zona, fem una prova sembrant una varietat de Sorgo BMR (alta digestibilitat – baix en lignina) en una superfície important de l’explotació  en substitució del cultiu habitual d’estiu: blat de moro.

L’objectiu és obtenir un farratge d’alta qualitat i productivitat, amb una reducció de costos i,  fonamentalment, del volum d’aigua necessari per assolir aquest objectiu.

El servei que oferim des d’AGROSalvi S.L.  als clients és un pack que inclou:

  • Llavor SORGO BMR (200.000 plantes/ha)
  • Sembradora monogra. 50 cm entre línies
  • Aplicar adob starter a la línia de sembra
  • Aplicació insecticida autoritzat
  • Aplicació herbicida autoritzat – post-emergència precoç

Per 250 €/ha + IVA

Si esteu interessats en aquest servei no dubteu a contactar amb nosaltres

Comments

comments