S’acosta el mes de març i, per tant, l’època de sembra del blat de moro a la nostra zona.

Aprofitem aquest post al Blog per presentar-vos un producte fertilitzant distribuït per  Comercial Química Massó, pensat per a aplicar en el mateix moment de la sembra. Ens sembla interessant!

Sovint quan parlem de “fertilitzant” pensem en una aportació de nitrogen, fòsfor o potassi, o d’algun altre macro o micro-nutrient. Però moltes vegades la fertilització consisteix en posar a disposició de l’arrel de la planta allò que ja és present al sòl però que no és al seu abast, per exemple perquè es troba en forma insoluble (molt sovint en el cas del fòsfor).

Parlem de Rise P.

Què és Rise P?

Rise P és un fertilitzant microbià micro-granulat, que s’aplica com a iniciador en el moment de la sembra. Actua com a protector de l’arrel i te un efecte estimulant de la formació d’arrels absorbents.

El producte conté:

  • Bacillus amyloliquefaciens IT45 (5 x 10 exp10 ufc/Kg)
  • Òxid de calci 37%
  • Òxid de Magnesi 6%
  • Anhídrid sulfúric  12%

Quina és la funció de Bacillus amyloliquefaciens IT45?

És un bacteri gram +, molt proper a Bacillus subtilis. Aquests bacteris es multipliquen i colonitzen ràpidament  la rizosfera (una zona d’uns 2 mm  entorn les arrels de la planta) alimentant-se dels exudats de l’arrel i aportant a canvi un conjunt de beneficis importants per a l’establiment i desenvolupament de la planta:

  1. Solubilització del fòsfor present a la rizosfera (prop d’un 28% del P insoluble present al sòl en aquesta zona, és posat a disposició de l’arrel i la planta pot incorporar-lo),  d’ insoluble ⇒  a assimilable
  2. Estimula el desenvolupament de cabellera radicular  (que és la zona activa d’intercanvi de nutrients amb el sòl), degut a la secreció de fitohormones
  3. En colonitzar ràpidament la zona de la rizosfera, impedeix que altres fongs patògens presents al sòl entrin en contacte amb l’arrel (exclusió competitiva en l’espai físic) i, per tant la protegeix de l’atac d’aquests patògens.
  4. Augmenta la tolerància de la planta front a la salinitat del sòl.

Com a conseqüència observem plantes  més regulars en la naixença, amb un creixement més ràpid en els primers estadis de desenvolupament -millor implantació- i, finalment, un increment en la producció de blat de moro.

El producte es presenta en sacs de 20 kg

Es recomana una aplicació localitzada al solc de sembra de entre 10 – 20 kg/ha

Pots veure el video de presentació aquí

Si vols més informació d’aquest producte, pots posar-te en contacte amb els nostres tècnics-comercials

Comments

comments