Hem volgut fer una ronda de visites a alguns punts de venda de la província de Girona on podeu trobar els productes de les marques que distribuïm a Agrosalvi, tant en producte professional com en Jardineria Exterior Domèstica.

MASSO PAQEUETERIA      masso-agro     6    dow      monsanto

Us deixem en diferents posts, les seves opinions sobre el procés d’adaptació dels seus establiments a la Directiva d’Ús sostenible dels productes fitosanitaris.

Recordem que, qualsevol punt de venda de productes fitosanitaris d’ús professional, ha d’estar inscrit al Registre Oficial de Productors i Operadors de Mitjans de Defensa Fitosanitaria ROPO (a Catalunya ROPCAT) en la secció Subministrament, (podreu consultar aquí tant els establiments, persones amb carnet, empreses de tractaments i assessors GIP, registrats per nom, NIF, província,.. -encara que, a data d’avui, aquest registre no està totalment actualitzat i es troben a faltar empreses que tenen la seva autorització vigent).

En canvi, aquelles altres botigues que hàgin optat per oferir als seus clients només productes autoritzats per al seu ús en Jardineria Exterior Domèstica, NO necessiten complir amb els requeriments d’alta al ROPCAT: registre de transaccions, disposar d’un tècnic amb titulació habilitant, tenir un armari o lloc d’emmagatzemament específic per als productes, demanar el carnet d’aplicador en cada venda, etc… que sí han de complir els llocs on es comercialitzi producte professional.

Cada botiga ha escollit, segons el seu perfil de clients, quína era la opció més convenient.

En general podem dir que el RD 1311/12 en aquest aspecte, posa ordre al sector. Cada usuari pot ser una mica més conscient que cal tractar aquests productes com el que són, eines per ajudar-nos a mantenir la sanitat dels cultius i espais verds, quan els altres mètodes alternatius, als que sempre donarem prioritat -quan existeixin i sigui possible aplicar-los- no siguin suficients per a controlar les plagues, malalties, males herbes que afecten els vegetals.

paqueteria botiga

 

Si voleu més informació sobre producte de paqueteria agrícola, tant d’ús professional com autoritzat en JED, podeu contactar amb la nostra comercial:  

LIDIA CONTRERAS (Eng.Tècn.Agrícola)  618 005 162

Comments

comments