Ja fa uns anys, des del departament d’Espais Verds d’AgroSalvi hem introduit la lluita biològica com un mètode prioritari en el manteniment de la sanitat vegetal en les àrees verdes i jardins que portem. Des de fa dos anys hem iniciat la col·laboració amb l’empresa Bichelos Control Biológico, S.L. que, a part de suministrar-nos insectes, ens ofereix assessorament i formació continuada en el maneig de fauna auxiliar per al control de plagues en espais verds.

adaliapersimiliservi

Tenim experiències molt positives de Gestió Integrada de Plagues en espais oberts a diferents municipis de les nostres comarques: Banyoles, Platja d’Aro, Salt, etc… tant a nivell de parcs i jardins urbans com en jardineria particular.

La característica d’aquest mètode de control, -que sempre ha d’anar acompanyat per mesures complementàries: poda correcta, manteniment d’un adequat estat nutricional de la planta,  atenció al reg,  etc…- és que, cal un periode de temps que pot ser més o menys llarg, fins arribar a un estat d’equilibri de l’ecosistema plaga-fauna auxiliar, en el que els efectes no volguts provocats per la plaga no superin el llindar de tolerància.

terramelassa

Per exemple, en un arbrat urbà, en general no serà acceptable la proliferació de melassa sobre el sòl, vehicles, equipaments etc.., per tant l’objectiu serà arribar a una població de pugó tal, que no es produeixi el degoteig de melassa a terra.

La gestió integrada implica una reducció progressiva en l’ús de productes químics pel manteniment d’un bon estat sanitari dels espais verds en general i urbans en particular. Això requereix prioritzar mètodes de lluita que, com els OCB, generin un impacte mínim en el medi ambient i siguin respectuosos amb la salut de les persones.

L’experiència dels tècnics de Bichelos, ens ha ajudat a determinar els millors moments, localitzacions i espècie per a controlar cada plaga. Si esteu interessats en implantar aquest mètode, no dubteu a contactar amb nosaltres.

 

elibicheloshibiscus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments