CONTROL QUÍMIC
La millor estratègia per a controlar les males herbes (gramínies i dicotiledònies) en el cultiu de la colza és realitzar un tractament en preemergència o post precoç (màxim 2 fulles de la colza) amb el Lycos (Metazacloro 50%), es pot acompanyar amb Pendimetalina per reforçar l’efecte del preemergent.

Aquesta aplicació permetrà controlar un gran ventall de males herbes (margall, cugula, blets, roselles, etc.). I en cas de no controlar al 100% alguna planta, encara tindrem l’opció d’aplicar un gramínicida (Centurion) o producte per eliminar cards i calcides (Bariloche).

En cas de colzes Clearfield també podem aplicar Cleranda, l’únic objectiu d’aquest sistema de producció Clearfield, és controlar la ravenissa blanca, ravenissa groga o mostassa borda. El moment d’aplicació d’aquest producte és en postemergència precoç, entre 2 i 4 fulles del cultiu.


> CONTROL MECÀNIC
Per realitzar un control de les males herbes mecànic és necessari haver-la sembrat a línies (amb una distància entre files de mínim 50 cm i màxim 70 cm). Aquest tipus de sembra ens permet el treball del sòl entre les línies del cultiu, oferint la possibilitat de passar amb una binadora sense malmetre el cultiu.

Comments

comments