Els Tractaments d’hivern en vinya, estan indicats per reduir o eliminar una sèrie d’organismes que ocasionen problemes durant la primavera i l’estiu.  Bàsicament, parlem d’oïdi i de cotxinilla.

Tractant en aquest moment aconseguim que el Producte destrueixi les formes hivernants, tant espores -si es tracta del fong- com ous, larves i adults -si hi ha població de cotxinilla- i, per tant reduïm el dany i possibles tractaments posteriors                                                                                                  

oidi vinya

 

oïdi sobre raïm

TTFDBFZSCJBZKCafabalajcb<kxhcglaIDUAGSCALCASDLICGADVDHVdagfDAÑLJCFUXZKBXKJVCGASLDIUCVGilñvgbsvkBDSÑdb

cotxinilla

 cotxinilla sobre fusta

cotxinillacep

 

El moment més idoni per a realitzar aquest tractament es en l’època hivernal, que comprèn des que la vinya perd la fulla  fins a que comença a haver-hi moviment als borrons, moment que ja no acostuma a ser indicat per a tractar. Cal assegurar-se de que la planta estigui en parada vegetativa.

 iemahivernlloro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EL PRODUCTE

El Producte indicat per als tractaments d’hivern es el POLISULFUR DE CALÇ, que prové d’una reacció d’Hidròxid de Calç amb Sofre, i que té activitat fungicida e insecticida sobre certes plagues, com ara les cotxinilles, ja que els desfà la cera que les cobreix deixant-les vulnerables. També té una activitat interessant per al control de els formes hivernants d’oïdi  que  romanen durant l’hivern a la fusta.

Dosi recomanada de 25 lts/ha. Cal mullar bé tota la planta.

El producte és autoritzat en producció Ecològica.

 

MESURES CULTURALS PER PREVENIR EXCORIOSI I MALALTIES DE FUSTA:

– Eliminar sarments amb punts negres i blanquinosos.

– Destruir i cremar en lo possible les restes de poda.

– Químicament, cal tractar amb DITHANE DG NEOTEC en el primer estadi de brotació.

Comments

comments