Les especies del gènere Conyza, es troben avui en dia entre els tipus d’herbes més difícils de controlar, especialment en cultius com l’olivera, degut a que és una herba que s’adapta molt bé als sistemes de No-cultiu on només es tractava històricament amb herbicida.

conyza1

conyza2

                                                                                                                                                                 

És una planta que produeix molta llavor (milers en una sola planta), fet que facilita la dispersió a terrenys propers . La invasió de terrenys nous és molt ràpida, en 1 o 2 anys.

 A l’Empordà, és una herba amb àmplia presència, sobretot enmig de les oliveres que no es treballen, i fins i tot enmig de la vinya, tot i que no prolifera d’igual forma degut al treball continu que s’hi realitza.

conyza

Normalment, les plantes en estadi petit o de roseta (tendre), són sensibles a una gran majoria d’herbicides , tot i que, per males pràctiques al moment de tractar, la majoria de vegades es fa quan l’herba ja està molt desenvolupada, amb la qual cosa té una tolerància alta i no es controla.

Per altra banda, una part important d’espècies de Conyza s’han tornat resistents a moltes matèries actives, entre altres al Glifosat.

 

Les estratègies per al control de Conyza amb herbicida, passen per fer servir noves matèries actives, bàsicament en pre-emergència de la mala herba, o sigui, a la tardor o principi d’hivern, així també aprofitarem les èpoques de més humitat, necessària per al bon funcionament dels productes.

En els casos en que, en el moment de tractament l’herba ja estigui desenvolupada, barrejarem Glifosat (Roundup Ultimate) per ajudar a l’efecte de contacte.

ruedo1

dedo-de-la-mano-apuntando-a-la-derecha_318-48676RUEDO és el nou herbicida de DowAgro Sc. per al control de les males herbes de l’olivera, en especial la Conyza. (Fulletó aquí)

Composició: Penoxsulam 15% + Florasulam 7.5%       Número de registre: ES-00104

 

dani

 

Dani Porqueras

 Tècnic vinya, olivera i fruita

 tel. 637 536 415

 

 

Comments

comments