Des del passat 1 de març s’ha obert el termini per presentar la DUN 2015 i la sol·licitud d’ajuts associats a aquesta Declaració. Aquest termini, acabarà el proper 15 de maig de 2015.

Enguany comença un nou periode d’ajuts en el marc de la Política Agrària Comuna 2015-2020, en el qual canvien tant els ajuts com els requisits per a accedir-hi, per tant, aquest és un any especialment important per a totes les explotacions agràries i cal que us informeu molt bé de quíns són els ajuts a que us podeu acollir i els requisits que se us demanen per a tenir-hi accés.

A partir d’aquest any 2015, tota explotació agrària que realitzi la seva activitat dins l’àmbit de la producció primària agrícola, ha d’estar obligatòriament registrada al Sistema Integrat d’Explotacions Agràries de Catalunya. És a dir, a partir d’enguany, tothom qui tingui una explotació agrària ha de fer la DUN -tant si té drets de pagament base com si no en té- perquè aquesta inscripció es farà a través de la DUN 2015. Per a aquells que sigueu titulars de parcel·les vitícoles, fer la DUN suposarà també la inscripció al Registre Vitivinícola de Catalunya (RVC).

Us recordem també que per a complir amb la normativa d’Ús sostenible dels productes fitosanitaris i, com a part de la condicionalitat, se us demana que porteu actualitzat el Quadern d’Explotació Excel/Word amb el registre de totes les aplicacions de fitosanitaris que feu als vostres camps. Recordeu que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural us dóna la possibilitat de fer-lo amb un model telemàtic del Quadern d’Explotació que us pot facilitar aquest registre. Assegureu-vos de tenir el carnet d’aplicador i manipulador de fitosanitaris vigent i de tenir donat d’alta l’equip de polvorització al ROMA.

Potser us serà d’utilitat aquest check-list que vàrem preparar fa un temps per a vosaltres i que recull les obligacions i documents que us poden demanar en allò que es refereix als fitosanitaris. Veieu que diferenciem amb punts de diferent color el que cal complir si teniu només cultius que NO necessiten contracte amb assessor GIP (gris)  i el que es demana a explotacions que -pel cultiu i superfície – SI necessiten assessor (lila):

agricultors

 

agric

Comments

comments