El passat dimecres 1 de juliol es va collir la parcel·la on hem fet l’assaig de varietats de colza d’hivern d’Euralis Semillas a Aiguaviva (La Selva). Durant el cicle de cultiu us hem anat deixant imatges de l’evolució del camp i, ara és el moment de donar resultats.

S’hagués pogut collir una setmana abans. El gra ja tenia la humitat correcta. El retard d’aquests dies ha fet, junt a les elevades temperatures d’aquestes últimes setmanes, que la majoria de les mostres ens donin humitats baixes, entorn al 7%. Recordeu que la humitat standart és 9%.

Per prendre amb comoditat mesura de la llargada de cada parcel·la, primer hem fet espai collint tota la colza de reompliment que no formava part de l’assaig.

Una vegada nets els vols hem mesurat la llargada, parcel·la per parcel·la (per si s’han de fer correccions de superfície). La màquina fa una passada de dalt a baix, collint una amplada idéntica en tots el casos: l’amplada de la pinta. Cada passada es buida sobre la bàscula i s’agafa mostra per a poder fer després al laboratori anàlisi de greix i determinació d’humitat.

CAPTURA17

 

Captura

 

IMG_0149


IMG_0154

 

CROQUIS COLZA

 

Resultats per varietats i una vegada fetes les correccions:

RESULTATS ASSAIG COLZA 2015

Tenint en compte que parlem d’un recinte amb terres sobreposades, on no s’havien aplicat purins ni fems, i considerant la climatologia d’acabament de cicle (altes temperatures i manca de pluges) podem dir que les produccions són molt bones. Es manté ES Hydromel com una varietat extremadament estable i productiva davant els diferents condicionants  de cultiu: terreny, climatologia, etc…

Entre les varietats noves, destaquem els resultats de ES Rytmo. Per la propera campanya de sembra disposarem d’algunes dosis per a provar-la en parcel·la comercial.

Us volem recordar que també disposarem d’alguns sacs de la varietat Clearfield  ES Aquarel CL (resistent a l’aplicació de l’herbicida Pulsar en post-emergència)

Ja comencem a preparar la campanya de sembra 2015-2016. Si teniu qualsevol consulta podeu adreçar-vos a Josep Salvi 637 536 420  ó Marçal Arumí 606 362 198

Comments

comments