A AgroSalvi volem ser una de les empreses de referència a nivell de Catalunya, pel que fa al cultiu de la COLZA.

Seguim amb l’interés que, des de fa anys, ens ha portat a experimentar i testar a camp les novetats que haurien de sortir al mercat en properes campanyes, per tal de veure la resposta de cadascuna a les condicions de la nostra zona i poder-les recomanar als nostres clients amb coneixement de causa.

Els nostres partners d’EURALIS SEMILLAS ens proporcionen una selecció de varietats que encara no han entrat al circuit comercial, amb nova genètica i diferents característiques interessants, que es proven junt a varietats conegudes i àmpliament sembrades a la província, per a testar els seus punts forts i les seves debilitats.

Ahir 15 d’octubre, vam sembrar a Vilobí d’Onyar, el camp d’assaig de colza corresponent a la campanya 2015-2016.

Amb un total de 10 parcel·les de 9 m x 50 m, enguany hi ha a l’assaig 3 varietats que encara no són comercials, junt a ES Hydromel com a testimoni de sòl i ES Jason, ES Gaelis i altres 2 varietats externes punteres força sembrades a la nostra zona.

Al moment de la sembra es va aplicar un adob starter microgranulat localitzat a la línia: ADOB EASYSTART TE-Max BS 11-48-0+me+Bacillus subtilis a una dosi de 40 kg/ha.

En aquesta parcel·la, hi havia blat l’any passat i no s’ha aplicat cap tipus d’adobat de fons, previ a la sembra. El terreny s’ha pogut preparar bé, hi ha bona saó i, després de les pluges dels dies passats, tenim possibilitat de tenir un llit de sembra sense terrossos, fi i amb la humitat necessària per a una naixença ràpida de la llavor. Sembrem a una dosi de 2,7 kg/ha.

 

COLZA2016CA1

COLZA2016CA3

COLZA2016CA2

COLZA2016CA4

COLZA2016CA5

Comments

comments