El passat dijous 2 de juny va tenir lloc la visita al camp d’assaig de noves varietats de colza que, juntament amb l’empresa Euralis Semillas, organitzem cada any des d’AgroSALVI.

Enguany l’assaig es va sembrar a una part de la finca situada a Vilobí d’Onyar, polígon 6, parcel·la 19,  recinte 1 (centre de la imatge, resseguint la carretera)- (podeu recuperar el post de la sembra d’aquest camp del 16/10/15)

can sigmasa

Des de fa molts anys, a AgroSALVI col·laborem amb EURALIS SEMILLAS. Concretament distribuïnt les seves varietats de colza.

De fet, una de les varietats de referència al mercat gironí i també nacional ha estat, i segueix essent des de fa ja més de 10 anys, l’híbrid ES Hydromel. Però cada any es dediquen molts recursos a la investigació per a trobar noves línies genètiques que aportin una millora en les qualitats de les plantes, buscant les característiques que s’adaptin millor a les nostres condicions de sòl, temperatura, pluviometria, vent, etc…

A AgroSALVI ens agrada recomanar noves varietats quan les coneixem, quan les hem vist sembrades -mentre són encara experimentals- en condicions reals a camp. Per això cada any, junt a varietats ja comercials i amb ES Hydromel com a híbrid testimoni, sembrem als nostres camps d’assaig  -que venim fent ininterrompudament des de l’any 2005- les llavors de nous híbrids que s’han seleccionat i estan en fase de prova, per a decidir si interessa o no comercialitzar-la.

L’any passat vam tenir a camp la primera varietat de colza Clearfield que hi ha hagut al mercat espanyol ES Aquarel CL, enguany ja s’han comercialitzat algunes dosis i sembla -ho confirmarem a collita- que les perspectives de producció són bones. Una colza tolerant a la matèria activa herbicida Imazamox (Pulsar), ens permetrà sembrar colza en camps on hi ha un problema de crucíferes i que, fins ara hem de descartar degut a que no disposem de la sol·lució per al control de les males herbes (podeu recuperar el post del 09/09/15 sobre varietats Clearfield).

 

 

 

Us deixem aquí algunes imatges de l’estat de les parcel·les que van poder veure els agricultors que ens van acompanyar durant el matí. La veritat és que, de moment, sembla que hi haurà una bona producció si el temps ens ajuda a acabar bé el cicle de maduració i assecat del gra.

 

 

Com sempre també, comencem el matí amb un bon esmorzar de pagès al camp,  per a tots els nostres clients i amics que ens hi volen acompanyar.  Us en deixem aquí algunes imatges. GRÀCIES A TOTS PER ACOMPANYAR-NOS!

 

josep         lluissalvi

J. Salvi                       LL. Salvi

MARÇAL         francesct

M. Arumí                F. Teixidor

Comments

comments