Alguns ajuntaments gironins van apostant poc a poc, per prioritzar -en la cura de la sanitat vegetal dels espais verds municipals- els mètodes més respectuosos amb el medi ambient i les persones tal com demana el RD sobre l’Ús Sostenible de Productes Fitosanitaris (RD 1311/12).

Fa uns dies es van fer alliberaments d’insectes auxiliars (OCB) sobre espècies especialment sensibles a determinades plagues -en aquest cas pugó- que ocasionen danys tant a nivell de debilitament vegetal com de molèsties a la població per excreció de melassa, etc… Es va utilitzar el paràsit Aphidius colemani i el depredador Adalia bipunctata per control de pugó en alineacions urbanes d’hibiscus.

Avui hem fet una visita per control d’implantació de fauna auxiliar sobre l’arbrat urbà. Aquí us deixem unes imatges de l’excel·lent nivell de control. Es poden veure una gran quantitat de mòmies de pugó i no és difícil observar la presència de les larves d’adalia i adults del paràsit sobre la superfície foliar, junt a altres insectes beneficiosos que, de forma natural, es troben presents en aquest àmbit.

IMG_9812

IMG_9813

IMG_9814

IMG_9815

Comments

comments