La Gestió Integrada de Plagues, és una línia de treball que volem seguir a AgroSalvi en tots els àmbits en els que treballem però, especialment, en jardineria i àrees verdes en entorns urbans.

Des de fa ja uns anys ens hem anat formant en cursos i seminaris especialitzats i estem col·laborat amb empreses que ens proporcionen tant el material biològic (insectes) com -i fonamentalment- el coneixement exhaustiu de la gestió concreta de les diferents plagues, dels cicles biològics dels diferents insectes auxiliars, de les novetats en altres organismes beneficiosos bacteris, nematodes, fongs,… que ens permetin oferir un servei de seguiment tècnic acurat als nostres clients en aquest àmbit.

************************************************

L’Ajuntament de Roses aposta cada any amb més confiança per mètodes de lluita biològics, respectuosos amb el medi ambient i les persones, per a controlar les principals plagues de l’arbrat del municipi. Es va començar fent una prova amb pocs exemplars en alineacions de carrers i, aquest any 2016, ja es realitzen alliberaments sobre uns 300 peus de diverses espècies.

Roses

També l’Ajuntament de Salt confia en l’alliberament de fauna auxiliar per al control de les principals plagues de l’arbrat urbà. Procuren minimitzar l’aplicació de productes fitosanitaris, usant-los només en cas de plagues, malalties o males herbes per a les que no es disposa de mitjans alternatius viables.

salt

 

L’Ajuntament de Girona ja fa anys que també està incorporant, amb èxit, aquest mitjà de lluita més sostenible, en la gestió de les plagues de l’arbrat urbà en localitzacions concretes. La regidoria de Medi Ambient fa un seguiment molt acurat de l’eficàcia de les diferents accions que es duen a terme de la mà de diverses empreses -també hi sóm presents- en parcs i alineacions d’arbres de la ciutat.

 

 

 

L’Ajuntament d’ Olot també aposta per dirigir la gestió dels espais verds urbans cap uns mètodes més respectuosos amb les persones i amb el medi ambient. S’han fet alliberaments de fauna auxiliar amb un mètode patentat per l’empresa “Bichelos” amb la que col·laborem i que permet una gran facilitat i eficiència a l’hora de realitzar el repartiment dels insectes. Vegeu la pèrtiga, les capsetes  i els blisters.

IMG_6014

IMG_6015

blister

Junt a aquests,  molts altres Ajuntaments de la província, es van apuntant a la Gestió Integrada de Plagues, procurant que -poc a poc i en la mida en que sigui possible- es vagi re-instaurant un equilibri natural que s’ha perdut en l’entorn urbà, entre insectes plaga i depredadors o parasitoïds, de manera que arribi el moment en que només calgui intervenir amb mitjans químics, en molt comptades ocasions.

Si vols més informació sobre aquest mètode, no dubtis a contactar amb nosaltres.

 

paula1

Paula García –  649833243    

Biòloga – Fitopatòloga 

Comments

comments