Des de fa més de 30 anys i de forma ininterrompuda -com diu la seva presentació a Twitter-, podem sintonitzar Ràdio Olot cada dissabte al matí de 7:00 a 9:00 per a escoltar a Pitu Guix i al centenar de col·laboradors que té el programa TRENQUEM EL CUC arreu del país.

És realment el programa agrari de referència de la ràdio catalana. Quantitat d’informació puntual, pràctica i contrastada sobre els temes que afecten, interessen i preocupen als agricultors i ramaders d’arreu de Catalunya. Des del recorregut meteorològic pel país, els preus de productes agraris, novetats tècniques, maquinària, cultius, plagues i malalties, ecologia, curiositats i productes tradicionals, fires i mercats, consells i remeis, costums i dites populars i un llarguíssim etcètera… Tot amb un llenguatge i un to planers, entenedors i simpàtics que han aconseguit enganxar la pagesia catalana al receptor els matins de dissabte.

Sabem -ho hem constatat i ho fem també nosaltres- que molts pagesos -ells i elles- escolten el programa des de la cabina del seu tractor, mentre treballen sols als camps del territori, altres tenen la ràdio posada a la granja, altres des de la parada del mercat o de la cuina de casa,… s’ha creat com una xarxa de persones reals -no virtuals- arreu del país, que comparteixen els seus coneixements i experiències amb tothom qui vulgui sintonitzar el programa.

Dissabte passat, diada de Sant Jordi, ens havien convidat a l’estudi de gravació del programa a Ràdio Olot, per parlar d’un cultiu que en aquests dies crida especialment l’atenció per la seva intensa floració groga a multitud de camps d’arreu de Catalunya: LA COLZA

twttrenquemcuc

Ens va agradar molt l’experiència de col·laborar amb el programa “in situ” i us recomanem que no us el perdeu dissabte darrera dissabte. Aprendreu moltes coses i coneixereu gent molt interessant i sàvia -amb la saviesa que dónen molts anys de treball de la terra i el bestiar-.

Us deixem aquí el link al podcast del programa del dia de Sant Jordi 2016 per si voleu escoltar els comentaris de Josep Salvi i Lluís Salvi sobre algunes particularitats del cultiu de la colza a casa nostra.

També us recomanem als que esteu enganxats a les xarxes socials, que seguiu el seu compte a Twitter. Durant el programa van piulant comentaris dels temes que es tracten i pengen també alguna imatge dels convidats a l’estudi o d’alguna activitat interessant.

trenquemcuc

 

 

Josep Salvi             lluissalvi  Lluís Salvi josep

 

 

Comments

comments